pátek 26. prosince 2008

Moje pokusy s pryskyřicí



Nedalo mi to a zkusila jsem také materiál zvaný pryskyřice. Není to jednoduché, ale první pokusy mne inspirují.

neděle 21. prosince 2008

Víte, co jsou fimáčci?

Nechala jsem už před dvěmi měsíci u prodejkyně Kvítečkové vyrobit z hmoty zvané fimo celou naši kapelu Nad čarou jako dáreček teď na vánoční besídku. A fimáčci se moooc povedli. Děkujeme.


Jsou to magnetky.

pátek 12. prosince 2008

Vánoční řetěz

Mezi vánoční činnosti patří určitě i zdobení vánočního stromku. A je jedno, jestli máte rádi, když je živý a provoní váš byt nebo umělý, který ušetří naše i jiné lesy určitých ztrát. Ačkoli sama mám živý stromek moc ráda, někdy – jako třeba loni a letos – s ohledem na les i na vlastní peněženku mi ke zdobení stačilo pár větviček břízy napíchaných do květináče. Na jaře je obydlovali ptáci a teď ještě navíc nějaké vánoční drobnůstky. Takže ačkoli i já mám krabici, která se musí každý rok touto dobou oprášit a vyndat někde ze sklepa nebo jinak těžko dosažitelných míst ve skříni a ze které lovím ozdoby všeho druhu, omezím se pouze na lehčí, přírodní dekorace. Přirozeně, aby to tenké suché větévky vydržely. Cožtakhle plstěný řetěz!

čtvrtek 4. prosince 2008

Příjemné papírování

Když se řekne papírování, vybaví se mnohým z nás nudná administrativa. Ať už se týká podnikání nebo jiných věcí. Existuje ale papírování, které je příjemné a které může být velmi kreativní. Samozřejmě mluvím o vzorovaných papírech, které jsou, jak víte, mou velkou oblibou. Začalo to nákupem papírů od mých oblíbených designérů a nyní s úspěchem navrhuji papíry vlastní. A nejen ke tvoření, ale i na prodej. Vždyť těch, kdo z krásných papírů chtějí tvořit, je dost.
A tak mi dovolte, abych vám představila novou kolekci těchto inspirativních věciček.
Jmenuje se Marianne. Je ve dvou barevných škálách a ve dvou sadách, protože každá obsahuje jiný počet papírů v jiných rozměrech. Přesné údaje naleznete u popisu zboží přímo na Fler.cz.



úterý 2. prosince 2008

Média

Opět další článek o Fleru a opět moje taška, to těší. Freshin.cz

pondělí 1. prosince 2008

Čalounický seriál - KONEC!!!!

Pořád tomu nemůžu věřit, ale naše čalounická série je konečně u konce. Ani nevíte, jak jsem si oddechla. Po 4 měsících rozbombardovaného bytu, kde není, kam si sednout a kam rozhodně nemůžete pustit návštěvy, je u nás zase pěkne útulno a voní zde teplo domova. Fotila jsem sice ještě během práce, ale už nemám sílu všechno dokumentovat, tak potěšte jen konečným obrázkem a oddychněte si spolu se mnou, že už vás podobným dílem otravovat nebudu.


Opravdu jsem ráda, že je to za námi. Ačkoli je výsledek fantastický - tedy nám se moc sedačka moc líbí - byla to opravdová fuška. Pro mne psychicky, z toho šíleného šití. (Mám doje, že jsem ušila kilometry tunýrů - jestli se to tak jmenuje.)A pro manžela i fyzicky, protože utáhnout šrouby na trojsedáku a dát všechny čtyři díly do kupy mu fakt dalo zabrat.


Nicméně, je hotovo a Vánoce mohou klidně přijít.

Na poslední fotce najdete i stromečky, na které už znáte návod.